Pilegrimsvandringen i 2018 gikk til England og fulgte stien langs Hadrians mur, som krysser landet fra kyst til kyst. Muren ble påbegynt under den romerske keiser Hadrian i år 122 e.Kr. og stod ferdig ca. seks år senere. Nord-England var Romerrikets utpost mot nord, og muren ble bygget for å holde kontroll med skottene i nord. Ganske mye av muren er ennå bevart, og Hadrian’s wall path kan gås enten mot øst eller vest. Den er 135 km. lang.

Vi valgte å starte i Bowness-on-Solway i vest og gå til Wallsend øst for Newcastle. Jeg hadde med meg begge døtrene mine, Hanne og Sissel, og vi la opp til å bruke seks dager på vandringen, med overnattinger på B&B og hoteller underveis.

Helt ærlig må vi vel si at denne vandringen var mer både-og enn andre vi har gått. Hadrians mur er nemlig best bevart på midten, der landskapet er mest kupert og ødslig, og her er turen storslagen, flott og vakker. – Det er også her alle publiserte bilder fra turen blir tatt – på ca. 20 km. Så de to midterste dagene er virkelig en opplevelse. Men i begge ender, særlig på asfalt-maratonen i øst, er det ikke like spennende. Nå falt det seg også sånn at sommeren 2018 var temmelig varm, og det er ikke mye skygge på turen. Så føttene hovnet raskt opp, uten at skoene utvidet seg tilsvarende.

Men vi så mye fint og hadde mange gode opplevelser, og en sprek vandring i det beste selskap kan aldri bli feil.

Her er noen bilder fra vår vei: