Har du noen gang vært på et dårlig kurs?

Har du opplevd:

  • folk som står med ryggen til og nesa i manus?
  • folk som snakker uforståelig engelsk?
  • folk som ikke vet opp og ned på tekniske hjelpemidler?
  • folk som presenterer stoffet sitt som en udisponert klump?
  • folk som prøver å klemme to timers innhold inn på ett kvarter?

Det har jeg. Både som psykolog og i andre sammenhenger har jeg vært så heldig å høre veldig mange … merkelige forelesere, for å si det diplomatisk. Gjennom årene har jeg samlet og systematisert diverse eksempler på ikke-så-altfor-god presentasjonsteknikk. Dette har jeg satt sammen til et humoristisk og – tror jeg – nyttig kurs for alle som av og til står foran en tilhørergruppe med noe de vil formidle.

Kurset kan enten kjøres som halvdags- eller heldagskurs. Det består av undervisning, gruppearbeid og øvelser i presentasjonsteknikk, der alle blir aktivisert på en uvanlig og lite skummel måte. Målet er å bevisstgjøre deltakerne på hva som fungerer, og ikke minst på hva en kanskje skal passe seg litt for. Det passer for personalgrupper og tilsvarende, f.eks. på internseminar, der en både vil lære noe og ha det moro.

Tilbakemeldinger fra tidligere kurs:

«Tusen takk for flott presentasjon i dag. Det var gøy å lære på den måten.»

«Tusen takk – og takk for et godt gjennomført kurs. Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, spesielt med tanke på det positive i en “omvendt” læringsopplevelse gjennom å praktisere det som ikke skal gjøres!»