Barne- og ungdomsroman. Cappelen Damm, 2012

Dette er min femte roman, en fantasyfortelling for 9-13-åringer og alle andre som har vært eller snart skal bli det. Den handler om fire vanlige jordboere som ganske uventet havner i en annen verden, der det er en alvorlig krise på gang. Dette kastes våre venner – eller uvenner, for det er egentlig det de er – ut i.  Og skal Myrion unngå en farlig skjebne, må de fire håndtere skumle trollmenn, glupske kakkerhakkere, øksesvingende grevinner, løpske sarger, slyngelplanter, krinkeldyr og mye annet.

Boka var nominert til Sørlandets litteraturpris i 2013:

http://sorlandetslitteraturpris.wordpress.com/2013/02/14/nominert-2013-bjorg-oygarden/

Fra baksideteksten:

«Vær hilset, o gjester fra den fjerne verden som kalles Jorden. Vær vennlige å ta plass i den kongelige vogn bak de kongelige sarger. Dronningen og Sixar venter.»

Ved hjelp av en underlig dame med tolv fingre, en forgiftet sjokolade og sykehusrom nr. 209, havner tre barn og en sur mormor i landet Myrion. Riket er i fare og dronningen trenger hjelp. Vil de tre barna klare den nesten umulige oppgaven? De kan jo ikke engang fordra hverandre.

Det legges skumle planer i Myrion, og redningen ligger i hendene til tre helt vanlige barn fra Jorden. Det kunne like gjerne vært deg!

Les begynnelsen her