Tyskland har mange gode vandreveier, og to av de klassiske følger Rhinens bredder: Rheinsteig på østsiden og Rheinburgenweg på vestsiden. Sommeren 2013 tilbrakte jeg fem fine og rimelig anstrengende dager med å gå del av vestveien, fra Remagen og sydover til Koblenz.

Rheinburgenweg heter det den heter, på grunn av at en passerer atskillige slott og borger langs veien. Da jeg fortalte folk at jeg tenkte å gå langs Rhinen, mente flere at det måtte være rimelig flatt og bedagelig å gå slik i vannkanten. Men veien holder til dels god avstand til elva og byr på opp- og nedstigninger så det holder.

Det en også får rikelig av, er alenetid. En går på mange ganske fredelige stier, og Rheinburgenweg tråkkes ikke i filler av fotfolk. På mine fem dager møtte jeg bare en annen ryggsekkvandrer, og han gikk nordover og så morsk ut. Og for den som ikke liker å gå på asfalt og som hadde et horn i siden til tyskerne etter å ha fulgt Hærvejen/Ochsenweg på meget hardt underlag fra Padborg til Schleswig i 2011, er Rheinburgenweg en drøm av myke skogsstier.

På den strekningen jeg gikk, tok jeg også en lang sving innom Moseldalen og endte passende opp i Koblenz, der de to elvene møtes. Og håper å fortsette videre sydover en annen gang.

Her er Rheinburgenwegs hjemmeside, som er ypperlig til turplanlegging.

Og her er noen av bildene mine:

Rhein 1

 

Rhein 2

Rhein 3

Rhein 4

Bjørg i Tyskland 2013 200

Rhein 5

Rhein 7

Rhein 8

Bjørg i Tyskland 2013 401

Rhein 9