Project Description

Med mange skuespillere gjelder det å finne et stykke med mange roller. Noen av oss hadde lenge hatt lyst til å sette opp «Jorden rundt på 80 dager», men hadde ikke helt klart å finne et manus som passet. Men så kom jeg over denne dramatiseringen, skrevet av Herman Jørgenrud og med musikk av Hilde Ratvik, og den hadde mange fordeler: Den hadde nemlig opptil flere roller som ikke finnes i den originale historien, ikke minst kvinneroller. Og med et ensemble med flest kvinner er en interessert i det. Stykket var dessuten veldig morsomt og mer familierettet enn det en ofte finner. Musikken kunne vi jo bare droppe, tenkte vi.

Men så viste det seg at Kodal ungdomslags amatørteater skulle spille det samme stykket med originalmusikken noen måneder før. Så la instruktør Øyvind W. Henriksen og regiassistent Bjørg Ø. i vei til Andebu og så stykket. Og falt for musikken også. Dermed ble det musikal for ADS, og det er vi ikke akkurat vant til. Noen vil vel si at det ikke er noe vi bør drive med heller, men det ble slett ikke gærent.

Lillebror Olav Johansen bekledde hovedrollen som Phileas Fogg med bravur, med Håvard Næss Thomassen som tjeneren Passepartout. Selv fikk jeg spille både indiske Nestra, kinesiske Ping Pong (siamesisk tvilling med Tam Pong) og skyteglad cowgirl Welma i det ville vesten. Det innebar mange morsomme og overdrevne aksenter. Det innebar også å fyre av en revolver på scenen, en mulighet jeg grep begjærlig.

I denne oppsetningen fikk vi også med oss flere nye skuespillere, både yngre og eldre, så vi var et ensemble på hele nitten skuespillere.

Publikum koste seg stort, og det samme gjorde vi, og Agderposten gav en fin firer.