Project Description

I 2016 hadde Arendals Dramatiske Selskab et halvrundt jubileum: Vi var 220 år. Det hadde vi lyst til å markere med å flytte oss over til storsalen i Arendal kulturhus, Store Torungen, og gjøre noe riktig moro. Noen skrev et hyggelig brev til forfatteren og humoristen Knut Nærum og lurte på om han ikke kunne tenke seg å skrive et teaterstykke til oss, og det ville han faktisk. Og det ble da «Kon-Tiki 2: Thor Heyerdahl i landet under havet». Her fortelles den egentlige historien om hva som skjedde under flåteferden i 1947 – den delen med sjørøvere, dinosaurer og vulkaner. Stykket hadde dessuten en rekke sanger, så det hele ble riktig spektakulært.

Jeg var hemningsløs nok til å ønske meg hovedrollen, og jammen fikk jeg den også! Dermed var det i gang med å lese biografier, se filmer, høre Heyerdahl på lydopptak og i det hele tatt forberede meg til rollen. Ikke minst var jo nasjonalhelten blond, så da ble ble det et par besøk til frisøren for å bleke håret – her gjør vi det ordentlig. Pluss, selvfølgelig, å øve inn rollen, inkludert opptil flere linjer solosang her og der. Og manne meg opp til både å lede mannskapet, kjempe mot sjørøvere og ville dyr og forelske meg i den smukke Amelia Earhart.

Alt sammen gikk faktisk, og stykket ble både morsomt, spennende og actionfylt. Jeg har aldri løpt så mye på scenen før. Publikum lo godt, inkludert Knut, som selvfølgelig var hedersgjest på premieren. Og Agderposten trillet en femmer og skrøt av oss over to sider. Stas!