Sommernummeret av Barbu menighetsblad, nr. 2/2013, er ute og lufter seg. Her kan du bl.a. lese om mitt lille mateksperiment denne våren:

 

UTEN MAT OG DRIKKE

For en stund siden prøvde jeg å faste. Ikke av spesielt høyverdige grunner, mest for eksperimentets skyld. Dermed dro jeg i gang med ei uke bare på vann.

Først gikk det veldig greit. Jeg gjorde alt jeg hadde pleid å gjøre, og hadde til og med ekstra tid til å gjøre det. – Det krever ikke allverdens å helle i seg et glass vann. Så kom noen dager med en ganske solid slapphet, og så en seig spurt, der jeg gikk rundt og smattet på en guffen metallsmak og talte timene til uka var over.

Matfantasier
Og innimellom tenkte jeg på mat. Plutselige og noen ganger overveldende matfantasier skylte over meg, og jeg la merke til matbilder, matlukter og matsnakk som aldri før. – Som ventet, får jeg vel si, men det var en ting jeg ikke hadde ventet:

Fornuftige lyster
Jeg hadde så fornuftige lyster. Jeg fablet ikke om sausefest og sukkerorgier. Nei, jeg drømte om frukt, fisk, grovt brød og små, prektige biter med mørk sjokolade. Ikke fordi jeg ikke tillot meg større utskeielser; jeg har aldri hatt det med å sensurere fantasilivet mitt. Men det var altså dette kroppen min ville ha. Tenk det.

Det minnet meg om da jeg for mange år siden holdt meg borte fra kristenlivet en stund fordi jeg hadde en kjæreste som ikke brydde seg om den slags. Da sultet jeg også.

Nytelse
Jeg husker den første gudstjenesten jeg gikk på den gangen. Og den første bananen jeg spiste ved avsluttet faste nå. Ren nytelse, folkens!