Project Description

Høsten 2018 var det tid for barneteater igjen. Arendal kulturhus ønsket seg det, og vi hadde ikke noe imot det, vi i ADS heller. Ikke når vi fant Per Olav Sørensens dramatisering av den klassiske romanen «Alice i Eventyrland». Den bød på masse absurde roller og karakterer, og vi fikk lekt oss som sjelden før. Stephan A. Hergel hadde regien med meg som regiassistent, og da var det bare å slå seg løs med kaninen, den gale hattemakeren, ridderen, filurkatten, skilpadden og alle de andre. Ingunn Helen Arnøy Hole spilte Alice og Øyvind W. Henriksen kaninen.

Når jeg ikke steppet inn for Stephan, var jeg på scenen som Hjerterdronningen og griffen. Særlig den første var noe av en drømmerolle, der jeg gikk omkring og sjefet og var slem som sjelden før. Og aldri har jeg vel gitt alt i en replikk i samme grad som når jeg under den avsluttende rettssaken brøler følgende om den stakkars kaninen på tiltalebenken: «Han har tertesmuler i barten! Rosiner i neseboret, suketter i øyekroken, lakrisbåter til øyebryn, syltetøy renner ut av ørene. Han har håndtak i ryggen og rutete hår! Han er skyldig, og han skal halshogges!!!» – Deilig!

Stykket ble spilt til glede for liten og stor i Lille Torungen i Arendal kulturhus i september 2018.

Og i april 2019 gjorde vi en gjesteopptreden i Grimstad kulturhus. Ikke for de store skarer, men de som var der, var veldig fornøyde.