Dette er vel det nærmeste jeg har kommet å skrive om sex i Barbu menighetsblad. Og det er altså ikke på grunn av sladding bildet ser ut som det gjør. Her fra nr. 2/2017:

 

TI MINUTTERS AVHOLD

Avhold var en dyd i min ungdom. Fortrinnsvis fra sex og alkohol, men en kunne alltids avholde seg for eksempel fra kjøtt og kino også hvis det var det om å gjøre. Men når jeg nå skal fortelle om min nye avholdspraksis, er det verken fra sex eller kinobesøk, for der klarer jeg vanligvis ti minutter ganske greit.

Legens ordre
Det var øyelegen som satte det i gang. Jeg er litt plaget med et tørt øye, og for å hjelpe på det skal jeg bl.a. bruke en varmemaske i ti minutter, helst hver dag. Så som den lydige pasienten jeg er, legger jeg meg derfor nedpå med maske foran øynene.

Men hva er det vanlig å gjøre når en har ti ledige minutter i 2017? Ta fram mobiltelefonen, selvfølgelig. Meldinger, epost, aviser, spill, Facebook – verden er alltid der og venter.

Avlogget
Nå er det altså ti minutter der jeg ligger ganske stille uten å kunne logge meg på noe som helst. I noe som til å begynne med var irriterende lenge, men som har utviklet seg å bli en fin liten stund. Det var sånt vi gjorde i gamle dager når vi satt og tenkte, eller vi bare satt. For en gangs skyld får tankene lov å fly.

Det er ikke akkurat førti dager i ørkenen, men likevel.

Bak masken
Og obs: Bildet ved siden av er ikke feiltrykk. Det er utsikten min når jeg har maske på. Du kan se den samme bak øyelokkene dine hvis du lukker dem litt. Det er bare å prøve!